Először is tudnunk kell, hogy merre tart az ármozgás, fel vagy le – azaz mi az uralkodó trend. Aztán nincs más dolgunk, mint a hullámok alján vásárolni, a tetején pedig eladni. Elmondva egyszerűen hangzik, persze a gyakorlat más. Amikor visszamenőleg ránézünk a csártra, könnyű okosakat mondani, de nekünk mindig a jelen pillanat számít. Vajon mikor vagyunk a hullám alján, és mikor a tetején? Itt jön a segítségünkre a Szörfstratégia jelzésrendszere, hogy ne kelljen kitalálni, vagy megérezni, mikor ugorjunk rá a deszkára, és mikor rugaszkodjunk róla el.

A sikeres kereskedés receptjének egyik elengedhetetlen összetevője, hogy előnyre tegyünk szert. Ilyen pédául a trendirányú kereskedés. Ilyenkor kihasználjuk az árfolyam sodrását, mintha egy folyóban úsznánk az árral. A Szöfstratégia először annak az időtávnak az uralkodó trendjét azonosítja be, amelyen a pozíciónyitás lehetőségét keresük. Ezután várjuk a hullámokat – és a stratégia jelzését –, hogy mikor van a legideálisabb vételi vagy eladási ár, illetve ha ügyletet nyitunk, akkor hol legyen a célárunk. Ha pozícióba léptünk, akkor következik az ügyletünk menedzselése és lezárása. Nem csak devizákon alkalmazható, bármilyen tőzsdei terméken működik, ahol trendeket tudunk megfigyelni.

> Alkalmazható főállásban és munka mellett.
> Nem csak devizákon működik.
> Szívbarát – a kedvezőtlenebb időszakokban alacsony a relatív visszaesés a tőkében.
> A maximális profitra törekszik.
> A belépési pontok kockázata alacsony.
> Az ügyletek menedzselése személyre szabható.
> Bármilyen időtávon alkalmazható.

A veszély stresszt okoz, a stressz pedig veszteséget. Ne érezd magad veszélyben! Stresszesen nem lehet sikereket elérni, viszont az a kezdő, aki pontosan betartja a tanult stratégia elemeit, nyugodtan mehet végig a tanulóidőszakon. A szabályok szigorú betartásával lekerül róla az a mentális teher, amely gátja a sikernek. A profi tréder könnyed, és élvezi amit csinál. A technikai ismeretek mellett mentális képzést is kapsz, hogy biztos lábakon állj a forex világában.

Newton nem feltalálta a gravitációt, csak észrevette és megfigyelte, ami mindig is ott volt. Mi sem tettünk mást a Szörfstratégia megalkotásánál. Észrevettük és megfigyeltük az ármozgások jellegzetességeit és karakterisztikáját, aztán jelzőtáblákat, korlátokat és szabályrendszert alkottunk, hogy hatékonyan tudjunk tájékozódni a piac dzsungelében. A Szörfstratégia nem más, mint közlekedőeszköz az árhullámokon – akár egy szörfdeszka.

Asztaliteniszezők, tenyérjósok, űrhajósok és kalandorok, politikusok, házasságszédelgők és bárki, aki hajlandó energiát fektetni a tanulásba és a gyakorlásba. A technikai elemzés elsajátításához nincs szükség közgazdasági ismeretekre vagy egyéb pénzügyi előképzettségre.